Kalender og oversigt over aktiviteter

Kalender og oversigt over aktiviteter

Vidste du at din krop dagligt fornyer 300 milliarder celler?
 Vidste du at du dagligt tænker 50-60.000 nye tanker?
 Vil du lære at gøre de nye celler og tanker sundere end dem, de erstatter?

Genfind din naturlige tilstand af LIV – Livsglæde, Inspiration & Vitalitet

I modsætning til en maskine, hvor delene bliver slidte og skal udskiftes, er din krop så viseligt indrettet, at den har en indbygget evne til at reparere sig selv. Grundlæggende handler sundhed om at undlade at stå i vejen for dine selvhelbredende kræfter. Du kan tænkte på dit helbred som en vippe, hvor de ødelæggende kræfter (infektion, inflammation, slid og oxidativ stress (frie radikaler)) vejer på den ene side og de opbyggende kræfter vejer på den anden side. Alvorlig sygdom kommer, når siden med de ødelæggende kræfter vejer tungest. Dine selvhelbredende kræfter aktiveres ved at reducere de ødelæggende kræfter mest muligt, samtidig med at du styrker de opbyggende kræfter.

Der er mange måder, hvorpå du kan gøre dette. For hver person og hver situation er der dog altid en vinkel der giver overraskede store resultater i forhold til indsatsen. Nøgleordene på alle områder er enkelhed, bæredygtighed, kontakt.

 1. Kost. De ødelæggende kræfter aktiveres af hurtige kulhydrater (sukker, frugt, mel), animalsk fedt, stimmulanser, raffinerede og genmodificerede råvarer, tilsætningsstoffer og andet som kroppen ikke kan genkende som mad. Du opbygger kroppen ved at spise en naturlig og varieret plantebaseret kost bestående af mindst 75% korn, bønner og grøntsager, suppleret med 25% andre fødevarer, færdigretter, medicinske retter, mad for nydelsens skyld, eller hvad du nu har lyst til. Når kroppen får det den har brug for sker udrensning uden anstrengning eller specielle detoxdieter. Styrk dine selvhelbredende kræfter ved at deltage i kurset Mad for sundhed og livsglæde eller Vær vor gæst.
 2. Motion. Kroppen er skabt til at blive brugt. Når du lever et stillesiddende liv fortæller du din hjerne at kroppen ikke skal bruges mere og at den godt må gå i forfald. Når du bruger kroppen øges cirkulation og flexibilitet og hjernen får besked om at aktivere de selvhelbredende kræfter. I kurset Ja til et højere energiniveau får du mulighed for at give slip på begrænsninger i forhold til bevægelse etc.
 3. Åndedræt. Dybe vejrtrækninger styrker dine selvhelbredende kræfter.
 4. Tanker. Når din drivkraft er frygt for hvad der kan gå galt, når du undertrykker dine følelser og ikke kan rumme det der sker, øges produktionen af hormoner, der stopper vækst og hindrer optagelse af næring. I jæger-samler livet, hvor frygt betød, at du stod overfor en tiger var der ikke behov for cellereperation og næringsoptagelse og din krop har ikke forstået at denne reaktion ikke passer til det moderne menneske, som føler stress og frygt af andre årsager. Når du slutter fred med din indre kritiker og fatter oprigtig kærlighed til dig selv, fokuserer på mulighederne i stedet for på hindringerne, er “mindful”, mindsker dit stressniveau, forbinder dig med dit hjerte, lytter til din krop og siger ja når du mener ja og nej når du mener nej stimuleres produktionen af hormoner, der sætter gang i dine selvhelbredende kræfter. Bliv coachet eller deltag i kurset Vejen hjem er vejen frem for at styrke eller (gen)finde din grundlæggende positive drivkraft.
 5. Forhold. Flinkeskole, manipulation, manglende ansvarlighed etc fører til konflikter, som aktivt hindrer dine selvhelbredende kræfter i at komme i spil. Autentiske forhold, hvor du er åben til at høre andres sandhed og oprigtigt udtrykker din egen enkelt og ligefremt aktiverer dine selvhelbredende kræfter. Bliv coachet eller deltag i kurset Vejen hjem er vejen frem for at styrke din evne til at indgå i autentiske forhold.
 6. Omgivelser. De ødelæggende kræfter får gode vilkår, når du konstant opholder dig indendørs i kunstigt lys med kunstige materialer, skæv døgnrytme og har uorden i ting og papirer. Du aktiverer dine selvhelbredende kræfter gennem at skabe orden, opretholde en sund døgnrytme, forbinde dig med naturen, naturmaterialer og alt der vokser. Ophold dig i naturen så meget som muligt, mærk solens stråler på din krop (det giver IKKE kræft), vælg flere naturmaterialer og dyrk gerne en lille del af det, du spiser. For eksempel karse eller krydderurter. Kom og vær vor gæst og nyd den dejlige natur og/eller lær mere om at dyrke dine egne grøntsager.
 7. Mening i livet. Dine selvhelbredende kræfter aktiveres, når du aktivt søger at gøre en forskel for nogen. Det kan være stort eller lille, men hvis du ikke skaber mening i dit liv, så opfatter din hjerne det som et signal til at holde op med at reparere din krop. Skab dig et mål og arbejd for at nå det. Nyd processen. Lær at vende modgang til medgang. At blive coachet eller deltage i kurset Vejen hjem er vejen frem styrker din evne til at leve udfra din inderste kerne.
 8. Økonomi. Når du fokuserer på det du “ikke har” giver du næring til de ødelæggende kræfter. Fokus og taknemmelighed for det du har, aktiverer dine selvhelbredende kræfter. Der står skrevet: “Den som har, skal mere gives”. Vær bevidst om dine ressourcer og hvad du bruger dem til. Lav gerne en liste over alle dine ressourcer, dvs evner, færdigheder, talenter, egenskaber, kontakter, ejendom, penge etc. Du vil opdage, at du har mere end du tror. Din evne til at selv bestemme hvad du fokuserer på bliver styrket når du bliver coachet eller deltager i kurset Vejen hjem er vejen frem.

Jeg garanterer fuld tilfredshed eller pengene tilbage i alle mine aktiviteter, så du kan kun vinde! Det er helt op til dig hvilket niveau du vælger at tage dit helbred til. Jeg blev selv overrasket over hvor lidt der i virkeligheden skulle til for at øge mit energiniveau drastisk. Et godt helbred er mere end fravær af sygdom. Følgende 7 indikatorer er gode til at vurdere din helbredstilstand.

 1. Vitalitet
  Har du tilsrækkelig energi til at virkeliggøre dine drømme? Giver motion dig energi?
 2. God søvn
  Vågner du frisk og veloplagt uden vækkeur om morgenen?
 3. Appetit på livet
  Er du åben og undersøgende i forhold til livets hændelser? Er du nærværende? Har du lyst til mere?
 4. God hukommelse
  Husker du det du ser og hører? Husker du dine indsigter, så du ikke laver de samme fejl igen? Husker du hvorfor du er her lige nu?
 5. Positiv holdning
  Er du i stand til at mærke dine følelser og rumme dem i såvel medgang som modgang? Er dine handlinger og relationer baseret på kærlighed eller frygt?
 6. Klarhed og inspiration
  Er der orden i dine ting, papirer og relationer? Kommer svarene på hvad, hvordan og hvorfor let til dig? Har du klarhed om formålet med dit liv og hvordan du skal nå dit mål? Føles udfordringer spændende eller er de uoverstigelige problemer?
 7. Autenticitet, integritet og selvværd
  Udtrykker du spontant dine ønsker og behov på en enkel og ligefrem måde eller siger du ja når du mener nej eller nej når du mener ja? Gør du det rigtige i enhver situation uanset at du ikke ved hvilket resultat det fører til? Kan du lide det selskab du har, når du er alene?

Lyder denne tilstand som uopnåelig for dig? Det gjorde den også for mig da jeg var 21. Siden det har jeg været der og mistet den flere gange. Hver gang har jeg lært mere om mekanismerne bag mine selvhelbredende kræfter.

Ifølge Stephen Cherniske’s bog “Metabolic Makeover” fornyer vi dagligt op til 300 milliarder celler. I løbet af 3 dage fornyes tarmslimhinden, 10 dage blodplasmaen, 3 uger de hvide blodlegemer og 120 dage de røde blodlegemer. TM’erne har påvist, at alle kroppens atomer (ikke celler) er fornyede i løbet af et år. Kroppen er ifølge Bruce Lipton’s bog “Intelligente celler” et samfund af 50 trilliarder levende celler styret af vores bevidsthed! De gamle kinesere vidste, at alle kroppens celler er fornyet i løbet af 7 år. Med denne helt fantastiske evne til at fornye vor krop er der ingen anledning til, at den ikke skal kunne forblive sund og rask – uanset alder. Det handler om at holde op med at stå i vejen for dine selvhelbredende kræfter.

Da jeg i 2010 læste Bruce Liptons bog “”Intelligente celler” blev jeg rigtig glad, for han bekræfter alt det jeg har arbejdet med siden 1982. Bruce Lipton forklarer, hvordan gener bliver aktiveret og deaktiveret, alt afhængigt af hvilket miljø cellerne lever i. Ændringer i kost, livsstil, sanseindtryk, tanker, omgivelser etc. ændrer miljøet cellerne lever i. Dermed afhænger aktivering og deaktivering af vore gener af hvad vi nærer os med i videste forstand. Dette betyder, at det ikke er mine gener, der styrer mig, men mig der styrer mine gener! Jeg har siden 1982 arbejdet med makrobiotikken, hvis grundtanke er at du bliver hvad du “spiser”. I videste forstand består din næring af mad, drikke, luft (ilt), sanseindtryk og vibrationer. I 2001 skabte jeg AIMA konceptet, da det stod klart for mig at vore tanker, specielt det vi identificerer os med, har en endnu mere afgørende effekt end kost og livsstil. Så det skulle næsten have stået øverst på listen over hvordan du kan aktivere dine selvhelbredende kræfter. Jeg har i den forbindelse set flere såkaldte mirakuløse helbredelser, som for eksempel Zenia’s helbredelse af en agressiv brystkræft i videoen herunder. set fra mit vindue er der ikke tale om et mirakel, men bare om at jeg guidede hende til at lade være med at stå i vejen for hendes selvhelbredende kræfter. Samme gælder Michelle, som havde haft svært ved at blive gravid.

Du kan tænke på gener som cellernes “styresystem/program” og dine valg som de input styresystemet får. Dine valg af mad, drikke, luft, sanseindtryk, aktivitet og tanker fungerer på samme måde som et klik med musen. De aktiverer eller deaktiverer styresystemets forskellige programdele. Når programmet du vælger gennem valg af mad, drikke, luft, sanseindtryk og tanker, harmonerer med din indre programmering (værdier, drømme, mål, visioner) forstærkes svingningerne. Det betyder at dine selvhelbredende kræfter aktiveres og du oplever det som mere livsglæde, større inspiration og øget vitalitet. Hvis du aktiverer negative programmer gennem “forkerte” valg af mad, drikke, luft, sanseindtryk, aktivitet og tanker vil du opleve det som uro, stress, negative følelser, konflikter, uorden, smerter og sygdom.

Så egentlig er det meget let. Du behøver ikke kende dine gener, bare være i stand til at lægge mærke til hvordan du har det og så reflektere over hvilke valg af kost, livsstil, tanker, relationer etc der satte det igang og så korrigere dem. I makrobiotikken bruger vi yin/yang princippet til at forstå vore valg dybere, så vi hurtigere kan korrigere vore valg.

Kalender

DK=Jystrup, Danmark

Bliv coachet
Aftal tid

Mad for sundhed og livsglæde
DK: Bed om at komme på venteliste

Vejen hjem er vejen frem
DK: 5-9 februar

Vær vor gæst
DK: Få tilbud på retreat skræddersyet til dig!

Certificeringsprogrammer
Bed om at komme på venteliste til næste dato